Huis verkopen in de zomer: 6 fouten die je niet mag maken naar nieuws overzicht

02 Mei 2021

Deze zomer nog je huis verkopen? Natuurlijk kan dat. Maar dan moet het wel piccobello in orde zijn.
Hier zijn 6 fouten die je best niet maakt...

1. Je tuin niet presentabel maken
Beschik je over een tuin? Zeker in de zomer is dit een grote troef, maar dan moet je je tuin wel optimaal presenteren. Rij het gras af, zet wat planten en zorg dat dode takjes weg zijn. Een verzorgde tuin zorgt voor een goed gevoel en is zeker een pluspunt voor geïnteresseerden.

2. Je terras niet onder handen nemen 
Een mooi terras waar het heerlijk van de zon genieten is? Speel dan zeker deze troef uit. Verwijder groenaanslag en maak de tuinmeubels schoon. Kleed je terras aan met een parasol, potplanten en eventueel wat kaarsjes. Een tien voor sfeer en gezelligheid. Dit alles geeft de toekomstige bewoners een instant huiselijk gevoel. Wedden dat de verkoop vlotter gaat!

3. Je tuinhuis niet uitmesten
De voorbije jaren je tuinhuis als rommelhok gebruikt? Dan is nu het moment gekomen om de mouwen op te stropen en je tuinhuis op te kuisen. Wie weet ontdek je nog wel verborgen schatten.

4. Je ramen en deuren niet proper maken
Zonlicht legt alle manco’s bloot, dus daar kan je maar beter rekening mee houden. Smerige ramen en deuren kunnen echt niet en zijn een afknapper. Zorg dat je ramen blinken, ook als je daarvoor moet investeren in een vakman.

5. Sfeer vergeten brengen 
Trek de zomerse sfeer door in je woning. Kleine accessoires zoals kussens kunnen al een wereld van verschil maken. Sier je woning ook op met planten en bloemen. De geur beïnvloedt potentiële kopers!

6. Je huis niet koel houden
Bij warm weer een bezichtiging gepland? Zorg dat je huis koel aanvoelt. Houd de ramen en deuren op voorhand dicht, zodat je de ergste warmte buiten kan houden. Tijdens de bezichtiging gaan de gordijnen natuurlijk open, je wil toch laten zien hoeveel lichtinval je woning heeft? 

Veel succes met de verkoop van je huis en moest je nog bijkomende tips hebben, laat ze ons zeker weten!

Bron - Immovlan, door Kevin Stickens

Delen op

Jouw woning ook verkopen/verhuren? Contacteer ons