Nieuws

Nieuwbouwwoningen zijn de veiligste vastgoedinvestering.

02 December 2018

De Belgische woningmarkt verandert: één op vijf woningen of appartementen die vandaag te koop staan, worden gekocht door investeerders om te verhuren. Bij nieuwbouw ligt dat percentage zelfs nog een pak hoger: ruim de helft van alle nieuwbouwpanden wordt vandaag gekocht door investeerders.

Lees meer

De verlaagde registratierechten

22 September 2018

Registratierechten / verkooprechten. Een huis kopen is in de eerste plaats plezant (eindelijk een eigen stek!), maar er dient ook nog een en ander geregeld te worden. De registratierechten (of verkooprechten zoals het eigenlijk officieel noemt) zijn punt één op de agenda: dit is een bedrag dat moet je betalen wanneer je een bouwgrond of woning koop

Lees meer

Huurder met huisdier? Schriftelijk akkoord verhuurder nog steeds nodig

29 Augustus 2018

‘Wie woning of flat huurt, mag huisdier houden’

Lees meer

Huis verkopen in de zomer: 6 fouten die je niet mag maken

20 Juni 2018

Deze zomer nog je huis verkopen? Natuurlijk kan dat. Maar dan moet het wel piccobello in orde zijn. Hier zijn 6 fouten die je best niet maakt...

Lees meer

Mag de verhuurder zomaar de huurprijs verhogen?

09 April 2018

Woon je in een huurappartement of huurhuis, dan heb je normaal gezien een contract met de verhuurder en betaal je elke maand huur. Als je een verhuurder hebt -zoals de mijne vroeger- wordt de huur elk jaar geïndexeerd. Maar zijn er naast indexering ...

Lees meer

Wat is het verschil tussen een $-makelaar en...

25 Februari 2018

Wat is het verschil tussen een $-makelaar en een makelaar met passie zijn vak ?

Lees meer

Waarop letten bij de keuze van je makelaar?

30 Januari 2018

De ene makelaar is de andere niet en het beroep is niet door iedereen even geliefd. Een goede vastgoedmakelaar neemt je echter werk uit handen en verkoopt je huis aan betere voorwaarden dan je zelf zou kunnen. Maar hoe pik je nu dat pareltje uit de massa? Hier volgen alvast enkele tips :

Lees meer

Heeft een huurder voorkooprecht?

03 Juli 2017

Je wil een huis, appartement of handelspand dat je verhuurt graag verkopen. Moet je in dat geval aan je huidige huurder een voorkooprecht geven?

Lees meer

Kan je zomaar een bod op een huis intrekken?

27 Juni 2017

“Ik bied € 215.000!” Ken je dat gevoel? Je bent tot over je oren verliefd op een huis en doet meteen een bod. Maar dan blijkt dat je door onvoorziene omstandigheden van de koop moet afzien. Kan dat zomaar en wat zijn de gevolgen?

Lees meer

Bieden op een huis? Dit moet je weten!

06 Juni 2017

Een bod uitbrengen op een huis of appartement is een erg spannend moment. Wordt het aanvaard, komt er een tegenbod of wordt het van tafel geveegd? Enkele tips om het zo vlot mogelijk te laten verlopen. Op een woning bieden, doe je alleen maar als je grote interesse hebt. Zeker wanneer die jou de prijs helemaal waard is. Hoe begin je eraan?

Lees meer

Jouw woning ook verkopen/verhuren? Contacteer ons