Diensten

Wat is CASCO ?

De casco-woning: wat is het en hoe kan jij er geld mee besparen?

Laten we maar eerst beginnen bij het begin: een casco-woning is een woning waarvan enkel het skelet (waarmee we bedoelen: de dragende constructie en de buitenafwerking) er al volledig staat. In de volksmond wordt er daarom dus ook veel gesproken over een wind- en waterdichte woning. Fun-fact: de term werd ontleend aan het Spaanse casco, wat ‘scheepsromp’ betekent.

 
Hoe kan jij er geld mee besparen?
Wel, heel eenvoudig: wanneer je voor een casco-woning kiest, beslis jij over alles. Dit betekent niet alleen dat je voor budgetvriendelijke materialen kan kiezen, maar ook dat je je budget over een langere periode kan verdelen. Op deze manier kan je nog altijd voor hoogkwalitatieve (en dus iets duurdere) materialen opteren, maar kan je de kosten hiervan op een iets aangenamere en meer comfortabele wijze spreiden – zodat je op financieel gebied nog voldoende ademruimte hebt.

Opgelet: de afwerking van een casco-woning verschilt van pand tot pand
En hiermee willen we zeggen dat je altijd goed moet beseffen waar je aan begint. Want het is niet omdat je bij de ene casco-woning enkel nog maar keuken en badkamer moet afwerken, dat dat bij de andere ook het geval is. Algemeen bekeken, moeten nieuwe eigenaars van een casco-woning meestal rekening houden met het afwerken van:

  • vloer en betegeling
  • binnendeuren
  • keuken en sanitair
  • aansluiting meters + nutsvoorzieningen
  • elektriciteit
  • verwarming

Pas op! Het is belangrijk dat je weet dat dit niet altijd het geval is. Er zijn evengoed casco-woningen waar er nog veel meer moet gebeuren, zoals het in orde brengen van rioleringen, kozijnen, isolatie, trappen, enzovoort. Daarom is het ontzettend belangrijk dat je de woning in kwestie eerst grondig onderzoekt – en vervolgens nagaat of je budget ook de bijkomstige afwerkingskosten toelaat.

Hoe dan ook, is een casco-woning een droom voor handige Harry’s en/of Harriette’s!
Want geef toe: wanneer jij staat te trappelen om aan het werk te gaan in dat nieuwe huisje, dan wil je toch liefst die creativiteit volledig de vrije loop laten gaan, nietwaar? Met een casco-woning kan jij immers alles zelf beslissen – en je eigen smaak en stijl inherent in je nieuwe woning verweven.

Heb jij hier nog vragen over?
Aarzel dan niet om ons te contacteren: wij helpen je graag!

Bron : Dewaele

Delen op

Jouw woning ook verkopen/verhuren? Contacteer ons