Waarop letten bij de keuze van je makelaar? naar nieuws overzicht

08 November 2021

De ene makelaar is de andere niet en het beroep is niet door iedereen even geliefd. Een goede vastgoedmakelaar neemt je echter werk uit handen en verkoopt je huis aan betere voorwaarden dan je zelf zou kunnen. Maar hoe pik je nu dat pareltje uit de massa? Hier volgen alvast enkele tips :

  • Ga voor de makelaar waar je een klik mee hebt. In je huis zit veel van je persoonlijkheid en de persoon die je pand gaat verkopen heeft er maar beter voeling mee. Kies voor de makelaar die tijd voor je neemt en die oprecht interesse heeft in jou en je pand. Wekt de makelaar vertrouwen bij je op, dan zal die datzelfde gevoel ook overbrengen op potentiële kopers.
  • Ga altijd in zee met een erkende makelaar. Zo zit je altijd safe als er toch problemen moesten ontstaan.
  • Zet alle afspraken met je makelaar duidelijk op papier. Goede afspraken maken goede vrienden. Doe dit onmiddellijk bij het begin van de samenwerking.
  • Check referenties en bekijk de website van je makelaar, contacteer desnoods zijn klanten en vraag naar hun ervaring. Zo ben je er zeker van dat je kiest voor een makelaar met een vlekkeloze reputatie.
  • Informeer bij je makelaar wat hij/zij van plan is te doen om je huis snel verkocht te krijgen. Welke acties plant je makelaar, waar publiceert hij/zij het pand en welke extra inspanningen worden geleverd? Het helpt natuurlijk als je makelaar over een netwerk beschikt, informeer hier naar. Een makelaar die de dag van vandaag niet online te vinden is mijd je beter.
  • Kies bij voorkeur voor een iets oudere makelaar met ervaring, een gedreven makelaar met bewezen diensten. Iemand met kennis van zaken weet wanneer je woning correct geprijsd is. Een makelaar heeft zeker ook een adviserende rol.
  • Onderhandel over de kosten. Maar onthoud, goedkoop is niet altijd beste koop. Dient jouw woning alleen maar om in de 'etalage' van de makelaar te zetten, of wordt er aktief mee gewerkt ?
  • Let zeker op verborgen kosten, sommige makelaars durven al eens kosten aanrekenen ook als de woning niet verkocht geraakt. Let daar mee op!

Kies de partij waarbij je je goed voelt en geef je makelaar ook alle tools en ondersteuning bij de verkoop van je huis.
Jullie kunnen er samen maar beter van worden. Succes!

Tekst: Kevin Sticken

Delen op

Jouw woning ook verkopen/verhuren? Contacteer ons